Autoverzekering Vergelijken

In deze tijd is het vanzelfsprekend dat de autoverzekering wordt afgesloten via het internet. Er is bijna geen enkele verzekeraar meer over die geen online autoverzekering aanbiedt. Echter door het grote aanbod van verzekeringen ziet u door de bomen het bos niet meer. Om het overzicht voor u gemakkelijk te houden zijn er veel websites opgestaan om de autoverzekeringen te vergelijken. Voorbeelden zijn Independer en HoyHoy. Naast de grote partijen zijn er ook een aantal kleine websites waarbij u autoverzekeringen kunt vergelijken. Autoverzekeringen vergelijk je heel gemakkelijk.

Waarom zou u de autoverzekering vergelijken?

De autoverzekeraars hebben ieder een eigen premie en voorwaarden. U kunt bij elke verzekering individueel langsgaan en kijken wat de kosten voor de autoverzekering zijn, maar dit is erg tijdrovend. U kunt daarom het beste de autoverzekering vergelijken. Wanneer u vergelijkt moet u uw persoonlijke gegevens opgeven zoals: leeftijd, woonadres, type auto, kilometers per jaar, eigen risico en nog meer gegevens. U moet dit opgeven zodat er een gerichte schatting gemaakt kan worden van de autoverzekering premie.

Voor welke soort autoverzekering moet ik kiezen?

Er zijn bij de verzekeraars vaak verschillende soorten autoverzekeringen beschikbaar. Er zijn grofweg drie typen beschikbaar. De verplichte WA verzekering (dekt alleen schade aan derden), de WA plus beperkt casco verzekering (dekt ook schade door diefstal, ruitbreuk, weersomstandigheden en meer) en de WA plus volledig casco verzekering (dekt ook schade veroorzaakt bij eigen auto door eigen schuld). Afhankelijk van de waarde van uw auto kunt u kiezen voor één van de varianten.

De maatschappijen

Er zijn in Nederland ongeveer 50 autoverzekeraars actief. Deze bieden verschillende autoverzekering producten aan. Van deze 50 verzekeraars hebben de top 5 ongeveer 50% van het marktaandeel in handen. De top 25 heeft ongeveer 96% marktaandeel. De laatste 25 verzekeraars zijn dus hele kleine partijen. Deze komen vaak niet terug in de vergelijkingen. De grootste belangrijkste verzekeraars kunt u vinden onder de autoverzekeringsmaatschappijen.