5 Energietips van UnitedConsumers

Bespaartips voor energie

Goed nieuws: energie wordt al een aantal jaar goedkoper. Vooral de prijs van stroom daalt al enkele jaren op rij. Dit betekent natuurlijk niet dat ons energieverbruik geen impact meer heeft op het milieu. Net als de prijzen voor brandstof, zijn de prijzen voor energie niet 100% stabiel.

Een gemiddeld gezin (3 personen) verbruikt 3500 kWh stroom en 1800 m3 gas. Respectievelijk kost dit zo’n € 770 per jaar aan stroom en € 1.130 aan gas. Dankzij onderstaande bespaartips kunt u tientallen euro’s besparen op energie.

 

 1. Geef radiatoren de ruimte
  Gordijnen en bankstellen belemmeren de warmteafgifte van een radiator. Zorg ervoor dat de gordijnen niet over de radiator heen hangen en een bankstel niet direct tegen een radiator aan staat. De warmte wordt niet vrij afgegeven aan de ruimte waardoor deze vele malen langzamer opwarmt. Dit kan u zo’n € 100,- per jaar besparen.
 1. Vervang uw douchekop
  Een waterbesparende douchekop is een slimme en goedkope investering. Zonder in te leveren op kwaliteit van douchen kunt u 50% water besparen per douchebeurt. Het water wordt opgewarmd door de gasketel, dus u bespaart automatisch op gas.
 1. Voorkom sluipverbruik
  Haal uw oplader uit het stopcontact. Dit voorkomt niet alleen onnodig stroomverbruik, maar ook brandgevaar. Het is een fabel dat opladers in het stopcontact waar geen apparaat aan hangt niets verbruiken. U gooit dus letterlijk stroom weg. Plaats een stekkerdoos met een aan/uit knop om alle apparaten die standby kunnen staan in één beweging uit te zetten.
 1. Vervang sterk verouderde apparaten
  Is de wasmachine die u al 15 jaar heeft kapot? Repareer hem niet, maar koop een nieuwe. Nieuwe apparaten hebben namelijk een energielabel en zijn stukken energiezuiniger dan oude apparaten. Zelfs het gebruik van het nieuwe apparaat zal de afvalverwerking van de oude wasmachine compenseren.
 1. Bespaar geld bij een consumentencollectief
  Sluit een energiecontract af bij een consumentencollectief. Zo’n collectief kan groot inkopen waardoor er veel korting bedongen wordt. Zo kunt u bijvoorbeeld bij UnitedConsumers maar liefst gemiddeld € 340,00 besparen in drie jaar.