Energie | Bespaartips

Energie | Bespaartips

Op deze pagina vind je veel tips die je helpen met het besparen op je maandelijkse energiekosten. Vaak zijn de tips heel eenvoudig in je dagelijkse routine in te passen. Wij horen natuurlijk graag als jij nog goede tips hebt waarmee jij je energierekening laag houdt.

Energievreters in huis

Een gemiddeld huishouden gebruikt jaarlijks circa 3500 kWh aan energie. Dat betekent zo'n €770 aan verbruikskosten, en is goed voor net zo veel CO2- uitstoot als 9.000 kilometer autorijden! Zowel voor de portemonnee als het klimaat is er dus genoeg reden om het stroomverbruik in huis zo veel mogelijk te beperken. Daarom onze tips voor grote besparingen met weinig moeite.

 

Sluipverbruikers

Digitale tv-ontvangers, routers en modems zijn beruchte 'sluipverbruikers', omdat ze altijd aan of op zijn minst stand-by staan. Een echte uitknop ontbreekt vaak, maar een schakelbare stekkerdoos kan de 'lekkage'; van de computer of multimediahoek aardig indammen.

Lees meer

Verlichting

Nu de gloeilamp langzaam van de verlichtingsmarkt wordt verbannen, is de spaarlamp steeds vaker de eerste optie. Nog steeds niet in een ruimte als een toilet, maar waar het licht gemiddeld lang brandt, is hij snel terugverdiend. De led-lamp is aan een serieuze opmars bezig en spoedig een nog aantrekkelijkere optie: kleiner, zuiniger en onverwoestbaar. Lekker ledlicht is wel nog aan de prijs.

Lees meer

5 energietips van UnitedConsumers

5 energietips van UnitedConsumers om snel energie en geld te besparen

Lees meer

Energie vergelijken

Geld besparen door snel energie aanbieders te vergelijken

Lees meer